"Niet met het eten spelen!" wordt vaak gezegd. En toch, goed beschouwd zitten er veel voordelen aan spelen met je eten. Bekend zijn de argumenten fijne motoriek en rekenvaardigheid. Maar belangrijker vind ik: Je speelt en daarna is alle speelgoed perfect opgeruimd, want opgegeten! Een alternatieve toepassing bedenken voordat iets zijn eigenlijke functie vervult is eigenlijk een soort "pre-cyclen"! Net zo leuk en zinvol als recyclen.
Voor het Indianen-feestje dat de jarige graag wilde, heb ik gezocht naar een manier om een aangepaste taart te maken zonder een compleet tafereel te kleien van marsepein of een full-color print te bestellen bij de bakker. Het is gelukt!
De wereld is vol. Mijn wereld is vol. Sommige dingen zijn mooi. Of leuk. Meer heb ik niet nodig. Mooier wel. Of leuker. Dus ik crea-cycle.
Kistje
Tijdens het kamperen in mei 2011
bewaarde ik de kartonnen dozen van ons drinken. De binnenkant daarvan is
mooi glad en zilverkleurig. Na menig knutsel-idee geprobeerd te hebben
(in de tent en thuis, in mijn hoofd danwel met mijn handen) werd het een kistje. Mijn jongste zoon wilde hierin wel zijn
kleinoden bewaren, varierend van een avonds4-daagse-medaille en melktandjes
tot een zeldzaam LEGO-blokje.
Levend schroot
Robotje van klein mais-blikje en smeerworst-blikje. In het kopje een fietsachterlichtje. Van drankkartonnen ledematen, nek en gezichtjes gemaakt. Een en ander bevestigd met 1 schroef en 5 splitpennen
1 robotje met 2 verwisselbare gezichten. Bij het ene gezichtje schijnt het licht door neus, bij de ander door de ogen. Een erg handzaam popje, zo'n 20cm. Oh ja, er moeten nog wel een paar zware moeren of een paar flinke kiezels onderin de beentjes bevestigd, anders kukelt ze nogal snel om.
Draak
Op school was voorjaar 2011 een recycle-middag. Er werd een heus milieustraatje gemaakt, het plein werd van rommel ontdaan en er werd een poging gewaagd een afval-kunstwerk te maken. Dit laatste bleek lastig. Ik heb het afval meegenomen naar huis.
Abonneren op:
Posts (Atom)