Huisje van de verleiding



Dit keer werk van anderen. Na de zomerstop stonden we na de koorrepetitie weer lekker bij te praten en deed vriend en koorgenoot Meine het volgende creacycle-verslag.

Ergens in de lange vakantie had hij zijn dochter met gezin op bezoek. Op een gegeven moment wilde de kinderen wel iets leuks doen. Maar wat? Meines dure schildersdoeken en de beslist-niet-uit-te-wassen olieverf waren niet erg geschikt voor 2- en 5-jarigen. De erg nette binnentuin van de flat is nou ook bepaald geen speeltuin. Daarop liet Meine zijn creativiteit gelden en verkondigde: "Opa gaat met jullie een huis maken!" Kinderen: "Hoe dan?" Opa Meine: "Kijk maar eens in de kamer achter, daar ligt een grote stapel dozen."

werkoverleg
trap
Duct tape toverde in een mum van tijd pizzadozen tot de eerste muren. Het werkte aanstekelijk en niet lang daarna waren Meine en schoonzoon druk bezig met de totale constructie van het huis terwijl dochter en kleinkinderen in de weer waren met allerhande meubeltjes, gordijnen, lampjes, schilderijtjes.

zitkamer

Na een korte pauze (van de kinderen, niet van de volwassenen!) merkten de kinderen op dat er nog wel een keuken miste. Ook daar wist grootvader Meine raad op: "In mijn keuken staat een hele rij lege flessen. Haal daar maar eens alle doppen vanaf. Dan heb je toch een hoop pannen!"

keuken

Na de keuken volgde nog vrolijk geel-groene dakpannen op het dak-met-schoorsteen en omdat er inmiddels een twee-persoonsbed met kartonnen echtpaar op zolder stond mocht ook de trap niet ontbreken. Getuige de door het huisje rondkruipende smurfenbaby hebben de kinderen na uren knutselen ook nog echt kunnen spelen met het huis.

slaapkamer
En waarom het nou het 'huisje van de verleiding' is geworden? Als je goed kijkt is het een soort er-was-eens-snoep-huisje. Alle verleidingen waar Meine tussen twee oudpapier-rondes geen weerstand aan heeft kunnen bieden zijn terug te vinden in de gebruikte verpakkingen!

van verleidingen tot huisje
(klik op de foto voor een grotere zoekplaat)



______________

Dat Meine Jansma ook creatief is als de kinderen en kleinkinderen niet op bezoek zijn is onder anderen te zien op zijn website. Sinds hij de opleiding schilderkunst in Arendonk doet is de website niet meer aangevuld, maar zijn verzameling werken des te meer. Nadat ik vandaag foto's van het huisje ben wezen maken heeft hij maar liefst zeven nieuwe schilderijen gemaakt!


1 opmerking:

  1. Super leuk om terug te zien!! We hebben veel lol gehad met maken!

    BeantwoordenVerwijderen